Smörgåstårtor och smörrebröd – perfekt bjudmat
Garanterad festsuccé, klassiska recept och nya favoriter! Smörgåstårtor och smörrebröd passar perfekt på bjudningar, mingel, vid högtider och på buffé. De kan förberedas och vara klara vid servering – det ger mer tid till gästerna! De kan varieras i oändlighet och är samtidigt enkla att anpassa efter olika behov.
"Och smörrebröd – det är minsann inte bara smörgåsar. De är en hel måltid på ett litet bröd."
I boken Smörgåstårtor och smörrebröd bjuder Birgit Nilsson Bergström på klassiska smörgåstårtor med ägg, skaldjur och pepparrot men också spännande nya smaker som asiatiskt med wasabi, veganskt med rostad paprika samt glutenfria alternativ. Dessutom är den fylld av de läckraste smörrebröden som toppats med delikatesser som varmrökt lax, rostbiff och chèvre. Du hittar också recept på det godaste och bästa brödet, stommen i varje smörgåstårta och smörrebröd.
Recept ur boken:
- Smörgåstårta à la herr Jansson
- Köttbullstårta
- Majonäs
- Kavring
- Smörrebröd med getost och karamelliserade valnötter
- Smörrebröd Falkenberg
Om Birgit Nilsson Bergström
Birgit Nilsson Bergström är matskribent specialiserad inom hembakning samt projektledare för Hembakningsrådet – organisationen som grundade Kanelbullens dag.
Foto: Åsa Dahlgren • Utgivning: 2020-05-05
Press- och marknadskontakt:
Cilla Wikström, cilla.wikstrom@semic.se