Lena Söderström
Lena Söderström är matjournalist och är ett välkänt namn för Allt om Mats och Matmagasinets läsare. Hon skriver allt från recept till intervjuer med kända kockar och personer. Matintresset har Lena ärvt efter sin ryska farmor som kunde laga mat efter den gamla ryska skolan och inspirerade Lena att bli entusiastisk ambassadör för god mat, både gammal och ny, svensk, rysk och mer exotisk. Mormor däremot, adligt uppvuxen med tjänstefolk, kunde laga två rätter: potatisbullar med Karljohanssvampgrädde och vaniljpudding. Men hon gav Lena kokböcker, som hon läste själv som man läser romaner. Tack vare henne har Lena massor av dyrbara recept i sitt receptskrin.
Lena Söderström skriver recept på ett pedagogiskt sätt, tack vare sitt jobb på KF Provkök där hon arbetade till 1996 med receptprovning och framtagning av nya recept. I tre år har Lena, på uppdrag av Christina Möller på KF Provkök, gjort matreportage med kända personer, som Leif Pagrotsky, Göran Persson med flera. Sedan 1996 arbetar som matjournalist, stylist och kokboksförfattare och även som matkonsult åt Coop.
Hon har mat som passion, är matkreatör – brukar Christina Möller säga om henne. Lena har bearbetat recept till Kungsörnens och Music för you:s bok "Matvägen till stjärnorna" och TV4:s bok "Pelles mat". Har skrivit i Köksalmanack. Debuterade med boken "Smårätter" på Bokförlaget Semic. Favoritmat är pasta med olika såser. Äter helst sunt och nyttigt. Är hälsomedveten. Älskar att plocka svamp. Älskar att resa. Att läsa om mat och laga mat till vänner. Att äta ute på favoritkrogar, men också upptäcka nya smultronställen. Älskar klassisk musik och opera.