Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd
Köp bokenUtgivningsdag: 2021-08-25
Recensionsdag: 2021-08-25
Mediakontakt: Cilla Wikström
Fyllda bröd är enkel och populär vardagsmat som lagas med kärlek världen över. Ofta serveras de med någon röra, salsa, chutney, grönsaksrätt eller sallad.
Här finns klassiker som pizza, piroger och paj men också spanska empanadas fyllda med grönsaker, steamed buns från Vietnam, färska vårrullar med jordnötssås och sambosas med kryddig köttfärs. Bjud på georgiska ostpiroger, injera med etiopisk kycklinggryta, shawarma i pitabröd eller baguette med stekt lök och merguez. Laga dina favoriter och nya rätter med spännande smaker från världens alla hörn!
I boken hittar du även efterrätter på samma tema, som fattiga riddare med stekt äpple och dulce de leche, frasiga pajer med sommarbär eller havregrynsflarn med mascarponekräm och jordgubbar.
I boken hittar du även efterrätter på samma tema, som fattiga riddare med stekt äpple och dulce de leche, frasiga pajer med sommarbär eller havregrynsflarn med mascarponekräm och jordgubbar.
Kristina Eriksson är matskribent och författare till boksuccéer som ”Härliga pajer”, ”Älskade smörgåstårtor”, ”Baka i långpanna” och ”Alla sorters kakor”. De inspirerande bilderna är tagna av Åsa Dahlström.
"Jag måste erkänna att jag är imponerad av Kristina Erikssons bok med pizzor, piroger och pita, croissanter och
annat på temat bakat med god fyllning i eller ovanpå. Inspirationen har hon hämtat från hela världen. Kristina
är till vardags hemkunskapslärare som har varit verksam som volontär och då träffat personer med annat
ursprung än Sverige. Från dessa, och från restauranger och matställen i Göteborg, har hon hämtat idéer."
Erika Storme Martinger, ur BTJ-häftet nr 16, 2021
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2021-08-25 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Åsa Dahlgren Formgivare: Monica Sundberg Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 112 Mått: 178 x 247 x 9 mm Vikt: 443 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155269586 (2021-08-25)