Härliga gratänger - och andra allt-i-ett-rätter

Författare: Kristina Eriksson
Fotograf: Åsa Dahlgren
Provläs

Utgivningsdag: 2016-09-14
Recensionsdag: 2016-09-28

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Krämigt gott under ett täcke av gratinerad ost – gratänger är fantastisk mat!

Säg gratäng till någon och den personen kommer att skina upp. Alla gillar gratänger. Och det är bekväm mat som sköter sig själv i ugnen medan du kan göra annat. Att tillaga en gratäng är lite av trolleri – man blandar bra råvaror i en form, gratinerar i ugnen och belönas med en mustig, härlig middagsrätt! Många av recepten här funkar lika bra till vardag som till fest.

Den här boken innehåller över 50 gratänger, lådor, puddingar och andra gratinerade rätter. En del är klassiker i lite ny skepnad, som Janssons frestelse gjord på rotfrukter, makaronipudding med gruyère och annorlunda ugnspannkaka med katrinplommon och salami. Andra rätter är helt nya, som fiskgratäng med ost- och vintäcke, rökt laxlåda med lime och chili, cannelloni med isterband och ricotta, tartiflette, blomkåls- och squashgratäng med rökt skinka, gratinerad kycklingfilé med soja och apelsinsmak, lammfärslasagne med chevre, gratinerad torsk med sardelltäcke, fläskfilégratäng med pepprigt täcke, salsicciagratäng, laxgratäng med krämigt täcke, rödbets- och isterbandsgratäng, lammfärsgratäng med tahini- och fetaosttäcke, laxpudding med kaviar och vårlök, krabb- och äggratäng à la Louisiana, klassisk potatisgratäng, sötpotatisgratäng med chevre och karamelliserad rödlök och frittata på palsternacka och skogschampinjoner.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2016-09-28 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Åsa Dahlgren Formgivare: Monica Sundberg Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 176 x 247 x 12 mm Vikt: 470 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155263324 (2016-09-14)

Fler böcker av författaren

Härliga gratänger - och andra allt-i-ett-rätter

Författare: Kristina Eriksson
Fotograf: Åsa Dahlgren
Provläs

Utgivningsdag: 2016-09-14
Recensionsdag: 2016-09-28

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Krämigt gott under ett täcke av gratinerad ost – gratänger är fantastisk mat!

Säg gratäng till någon och den personen kommer att skina upp. Alla gillar gratänger. Och det är bekväm mat som sköter sig själv i ugnen medan du kan göra annat. Att tillaga en gratäng är lite av trolleri – man blandar bra råvaror i en form, gratinerar i ugnen och belönas med en mustig, härlig middagsrätt! Många av recepten här funkar lika bra till vardag som till fest.

Den här boken innehåller över 50 gratänger, lådor, puddingar och andra gratinerade rätter. En del är klassiker i lite ny skepnad, som Janssons frestelse gjord på rotfrukter, makaronipudding med gruyère och annorlunda ugnspannkaka med katrinplommon och salami. Andra rätter är helt nya, som fiskgratäng med ost- och vintäcke, rökt laxlåda med lime och chili, cannelloni med isterband och ricotta, tartiflette, blomkåls- och squashgratäng med rökt skinka, gratinerad kycklingfilé med soja och apelsinsmak, lammfärslasagne med chevre, gratinerad torsk med sardelltäcke, fläskfilégratäng med pepprigt täcke, salsicciagratäng, laxgratäng med krämigt täcke, rödbets- och isterbandsgratäng, lammfärsgratäng med tahini- och fetaosttäcke, laxpudding med kaviar och vårlök, krabb- och äggratäng à la Louisiana, klassisk potatisgratäng, sötpotatisgratäng med chevre och karamelliserad rödlök och frittata på palsternacka och skogschampinjoner.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2016-09-28 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Åsa Dahlgren Formgivare: Monica Sundberg Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 176 x 247 x 12 mm Vikt: 470 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155263324 (2016-09-14)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare