Baka glutenfritt
matbröd, kakor, tårtor, desserter ProvläsUtgivningsdag: 2015-05-11
Recensionsdag: 2015-05-25
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Saftiga surdegsbröd, frasiga baguetter, somrig jordgubbstårta, brownies to die for och en praktfull layercake … Alla ska kunna njuta av gott hembakt bröd! Det här är en bred bok som passar alla som vill baka glutenfritt oavsett skäl. De 60 recepten är alla naturligt glutenfria och bakas utan färdiga mjölmixer och vetestärkelse vilket gör bröden saftiga och smakrika – och lika goda eller ännu godare än de traditionella varianterna!
Du får även lära dig mjölsorternas och ingrediensernas unika egenskaper och får kontroll över vad du stoppar i dig. Boken erbjuder hälsointresserade samt specialkostare som veganer och vegetarianer goda alternativ. Därför är merparten av recepten sötade utan vitt socker.
Författarna Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson delar med sig av sina bästa knep för lyckad bakning. Till exempel hur du bäst förvarar bröden, pedagogiska steg-för-steg-beskrivningar, tips på utrustning och en omvandlingstabell för mått. Dessutom får du lära dig att blanda till din egen glutenfria mjölmix - perfekt att ha till hands när baklusten faller på!
De fantastiska bilderna står fotograf Eva Hildén Smith för.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2015-05-25 Genre: Livsstil, hobby och fritid Formgivare: Moa Edlund Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 176 x 246 x 17 mm Vikt: 519 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155261917 (2015-05-11)