Laga glutenfritt - pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker

Fotograf: Eva Hildén
Provläs

Utgivningsdag: 2016-08-08
Recensionsdag: 2016-08-22

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.

Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.

Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.

"Författarna, liksom en allt större skara, väljer bort gluten, inte på grund av glutenintolerans, celiaki,
utan för att de tycker att hälsan blir bättre. Båda grupper kan ha stor användning av den inspirerande, snygga boken
Laga glutenfritt, som bjuder på många riktigt bra varierade recept för vardag och fest."

Erika Storme Martinger, BTJ-häftet nr 17, 2016

"Författarna, liksom en allt större skara, väljer bort gluten, inte på grund av glutenintolerans, celiaki,
utan för att de tycker att hälsan blir bättre. Båda grupper kan ha stor användning av den inspirerande, snygga boken
Laga glutenfritt, som bjuder på många riktigt bra varierade recept för vardag och fest."

Erika Storme Martinger, BTJ-häftet nr 17, 2016
Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2016-08-22 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Eva Hildén Formgivare: Moa Edlund Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 176 x 246 x 18 mm Vikt: 526 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155263034 (2016-08-08)

Fler böcker av författaren

Laga glutenfritt - pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker

Fotograf: Eva Hildén
Provläs

Utgivningsdag: 2016-08-08
Recensionsdag: 2016-08-22

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.

Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.

Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.

"Författarna, liksom en allt större skara, väljer bort gluten, inte på grund av glutenintolerans, celiaki,
utan för att de tycker att hälsan blir bättre. Båda grupper kan ha stor användning av den inspirerande, snygga boken
Laga glutenfritt, som bjuder på många riktigt bra varierade recept för vardag och fest."

Erika Storme Martinger, BTJ-häftet nr 17, 2016

"Författarna, liksom en allt större skara, väljer bort gluten, inte på grund av glutenintolerans, celiaki,
utan för att de tycker att hälsan blir bättre. Båda grupper kan ha stor användning av den inspirerande, snygga boken
Laga glutenfritt, som bjuder på många riktigt bra varierade recept för vardag och fest."

Erika Storme Martinger, BTJ-häftet nr 17, 2016
Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2016-08-22 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Eva Hildén Formgivare: Moa Edlund Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 176 x 246 x 18 mm Vikt: 526 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155263034 (2016-08-08)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare