Vardagskök med svenska smaker
Utgivningsdag: 2009-08-24
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Har du lite tid men ändå lust att laga god, närodlad och klimatsmart mat till vardags? I denna inspirerande bok bjuder Eja Nilsson, journalist och författare, på mängder av enkla recept som bygger på svenska smaker. Här finns allt från läckert småplock medan maten blir klar till lättlagade bjudrätter som imponerar.
Tänk på solvarma lingon och blåbär, knaprigt knäckebröd med Västerbottensost som biter på tungan, nystekt skogsvamp, hjortronsylt på pannkakorna, nyklippt dill på den varma potatisen, pepparrot till fisken
För att inte tala om köttbullar med lingonsylt. Visst finns smaken av Sverige!
Med enkla knep förnyas de klassiska rätterna. Woka färskpotatis med salladslök, bred dillpesto på laxen eller smaksätt köttbullarna med citron och parmesan. Och som pricken över i servera en ljuvlig efterrätt som inte tar många minuter att göra. Dessutom massor av praktiska tips om hur man sparar tid i köket. En härlig bok som förgyller och förenklar vardagen för dig som vill tänka på vårt klimat!
Detaljerad fakta
Genre: Livsstil, hobby och fritid Thema-kod: Mat och dryck Mått: 217 x 217 x 12 mm Vikt: 497 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155254858 (2009-08-24)