Sannas sommarmat
Utgivningsdag: 2004-04-14
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Sommarmat ska vara så enkel att den nästan lagar sig själv, den ska kunna varieras och improviseras och vara så god att den kan serveras både en vardagskväll och när det är kalas. I SANNAS SOMMARMAT bjuder Sanna Töringe, frilansjournalist och författare, på ljuvligt somriga och lättlagade rätter som också kan komponeras till härliga bufféer. Mycket grönsaker som bas, råvaror som hör sommaren till, men också fisk och kötträtter. Morotssallad med solrosfrön, varm halloumi med kapris och citron, fisksoppa med apelsin, anis och aioli, gammaldags citronkyckling, grillat lamm med rosmarinsalt, salviafyllda kycklingfiléer, fikonsallad med konjak, prinsessornas krusbärskaka.
SANNAS SOMMARMAT innehåller en mängd personliga och noggrant utprovade recept som tillsammans med Helene Toresdotters underbara bilder ger en doftande och inspirerande helhet.
Sanna Töringe är född 1952 och bor delvis i Lund och delvis på Österlen. Hon är utbildad bibliotekarie och har tidigare arbetat både som folk- och forskningsbibliotekarie. Numera är hon författare och skribent på heltid och har skapat en rad böcker om mat och trädgård.
Detaljerad fakta
Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helene Toresdotter Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 112 Mått: 173 x 194 x 12 mm Vikt: 338 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155231729 (2004-04-14)