Sylta, safta & lägg in – ta vara på naturens skafferi
Gott på burk och flaska
Fyll skafferiet med läckerheter med ingredienser från skog, trädgårdsland och torgstånd! Förvandla säsongens frukter, bär och grönsaker till sylt och marmelad, smakrika inläggningar, läskande saft och värmande glögg.
I boken Sylta, safta & lägg in – ta vara på naturens skafferi bjuds det på en lång rad härliga recept för dig som gillar att sylta, safta och lägga in. Vad sägs om aroniasylt med lakrits, saltinlagda citroner till den marockanska kycklinggrytan, snabbinlagd gurka (rengjord i tvättmaskinen!) och kanderade rosenblad att garnera sommartårtan med?
Cecilia Björk Tengås inspirerande och praktiska bok är till för alla som vill fylla skafferiet med diverse läckerheter gjorda på råvaror från skog, trädgårdsland, torgstånd eller butik. Både gott och fint att äta och ge bort – dessutom bra för miljö och plånbok!
Cecilia Björk Tengå bor i Lund och arbetar som redaktör och har tidigare utkommit med böcker om bakning, grön mat och vardagsmat på annat förlag.
Utgivning: 2019-05-09 • ISBN 9789155267049 • Formgivning: Nette Lövgren
08-799 30 50• info@semic.se
Press- och marknadskontakt: Cilla Wikström, cilla.wikstrom@semic.se